Gęsina na talerzu
Dedykowane menu będzie dostępne w dniach 11-13 listopada 2022 r.
Na przystawkę Szef Kuchni proponuje delikatne rydze podawane na maśle z grzanką czosnkową. Następnie zapraszamy na consomme z gęsi, podawane z suszonymi grzybami oraz purée ziemniaczanym, szafranem oraz aromatyczną dymką. Na danie główne konfitowane udko z gęsi serwowane z winną gruszką i opiekanymi kopytkami, do tego kapusta modra oraz sos wiśniowy.
Idealnym zakończeniem tej smakowej uczty będzie deser — rogal Świętomarciński.
Koncert Łukasza Jemioły
Poza wyjątkowym menu 12 listopada w restauracji odbędzie się koncert Łukasza Jemioły. Koncert rozpocznie się o godzinie 19:00 na sali bankietowej. Wokalista, songster, specjalizuje się w piosenkach retro oraz nurcie americana, jako gitarzysta swobodnie korzysta z techniki fingerpicking. Jako wokalista wielokrotnie współpracował z Włodkiem Pawlikiem. Występował także z Maryla Rodowicz, Margaret czy Maciejem Zakościelnym. W ciągu 15 lat pracy scenicznej dał setki koncertów na terenie całej Polski, Austrii, Słowacji, Estonii i Ukrainy.
Udział w koncercie płatny: 15 zł/os. Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc.
Zapraszamy do kontaktu: 518 692 303 / 797 028 497