Marzy Ci się wesele jak z bajki?
Wszystko dopracowane z najmniejszymi szczegółami, zgodnie z Twoimi życzeniami i aktualnymi trendami.
Wierzymy, że tak wyjątkowy dzień pozostanie w pamięci na całe życie, dlatego w tak ważnej dla Państwa chwili gwarantujemy najlepszą obsługę i wyśmienite menu.
Ponadto klimatyczne i gustowne wnętrze oraz plener wokół restauracji sprawią, iż Państwa uroczystość będzie niezapomnianym wydarzeniem.
Dysponujemy dwiema przestronnymi i klimatyzowanymi salami mieszczącymi 400 osób.
Kontakt
Osoby zainteresowane pełną ofertą zapraszamy do kontaktu pod nr tel. 797 028 497 lub pod adresem: kontakt@baltowskizapiecek.pl
Przykładowe menu
Powitanie chlebem i solą
Powitanie lampką wina musującego
Pasztet zapieckowy/ sos cumberland
Bulion z gęsi/makaron Royal
Krem pomidorowy z bazylią/paluch z czarnuszką
Pieczony filet z kurczaka/suszone pomidory/winne warzywa/sos maślany
Roladki wieprzowe/dojrzewająca szynka/parmezan/sos tymiankowy ciemny
Kotlet książęcy/pieczarki/ser/cebula/orzechy /sos pieczeniowy
– ziemniaki gotowane w masle i koprze,
– ziemniaki Au Gratin,
– bezy ziemniaczane,
– ziemniaki po polsku z majerankiem i cebulą,
– gnocchi z oliwą ziołową,
– bukiet warzyw gotowanych,
– warzywa grillowane z tymiankiem,
– marchew glazurowana z orzechami,
– fasolka szparagowa z kruszonką,
– buraczki balsamiczne,
– zestaw surówek
Lody śmietankowe/gorące maliny/kruszona beza
Panna cotta z owocami
Indyk/sos kaparowy/dziki ryż/pieczona dynia/pieczone pomidorki cherry
Ragoũt z jelenia/gnocchi szpinakowe/czerwona kapusta na czerwonym winie
Kurczak w kurkach podany w ciescie francuskim/brokuły z orzechami
Curry z kurczaka/mleko kokosowe/limonka/imbir/tortilla chips
Barszcz czerwony o nucie śliwki i grzybów/kruchy pasztecik
Zupa gulaszowa
Zestaw I (6 do wyboru)
Półmisek mięs pieczonych/pikle/chrzan
Kruche kiełbasy/soczyste wędliny z naszej wędzarni
Kompozycja paszteto w/owocowy chutney
Schab karkowy/owoce suszone
Vitello tonatto
Tymbaliki z dzika /wisniowka/kurki/groszek zielony
Polędwiczki wieprzowe/ jabłko/zielony pieprz
Pstrąg faszerowany julienne z warzyw
Tatar z łososia na owocowym postumencie
Wybór śledzi w oleju z majerankiem:
w sosie śmietanowym z korniszonami i jabłkiem/z kurkami/w pikantnej salsie
Jaja garnirowane wytrawnymi pastami
Jajko na sałatce jarzynowej/wędzona szynka
Kruche babeczki ze szpinakiem
Szynka ze szparagami
Pidy z falafelami/szpinak/mozzarella/salsa paprykowa
Roladki z warzyw grillowanych/humus/oliwa czosnkowa
Zestaw II (2 do wyboru)
Dzika deska mięs:
kiełbasa z dzika/jelenia/ kabanosy z dzika/jelenia/pasztet z dzika/klops z dzika/jelenia/ grzyby marynowane/sos cumberland/sos Dijon/winna gruszka
Befsztyk tatarski w wachlarzu pikantnych dodatko w
Figa z ricottą/szynka parmen ska
Medaliony z kremem brokułowym/jajko przepio rcze Rostbef pieczony po angielsku/rukola/suszone pomidory Kaczka w maladze/mus z wątro bki/owoce
Szynka dojrzewająca /melon /sos balsamico
Sandacz faszerowany szyjkami rakowymi
Łosos wędzony z serkiem koperkowym
Jesiotr wędzony na marynowanych grzybach
Vol-au-vent z musem krabowym
Koktajl z grillowanymi krewetkami/ro z! owy sos
Zestaw I (2 rodzaje do wyboru)
Talerz wegan skich przekąsek
soczewica/ cieciorka/ falafelki/ fasola/ sos kolendrowy wegański/ oliwa smakowa/ foccacia
Sałatka bałtowska/rukola /roszponka/kozi ser /z!urawina Sałatka szpinakowa/suszone pomidory/sos gorgonzola Sałatka Caprese/mozzarella/pomidorki/bazylia
Sałatka Cezar/grillowany kurczak/parmezan/grzanki Tradycyjna sałatka jarzynowa
Carpaccio z pieczonego buraka/rukola/ser plesniowy
Zestaw II (1 rodzaj do wyboru)
Sałatka włoska/pieroz!ki/rukola/ser Krąz!ki kalmara/sos czosnkowy
Sałatka z wędzonym łososiem/pomaran cze
Sosy zimne: pikantna salsa/czosnkowy/z!urawinowy
Wybo r pieczywa
Masła naturalne i smakowe
Świeżo parzona kawa
Wybór herbat czarnych i smakowych
Ciasta z własnej Cukierni (5 rodzajów do wyboru)
Babeczki z owocami/rurki z kremem
Musy owocowe i wytrawne (2 rodzaje) truskawka/malina/cytryna/czekolada/tiramisu/panna cotta
Owoce filetowane
Wybo r sezonowych sero w dojrzewających i twardych/kruche dodatki/suszone owoce
gazowane/niegazowane/soki/woda mineralna – 1.5l/os.