Szef Kuchni

Mariusz Jamroszczyk

Zamiłowanie do gastronomii rozbudziła w nim babcia Marysia włączając do pomocy w organizacji rodzinnych biesiad.
Karierę rozpoczął jako młodszy kucharz w hotelu Orbis, gdzie został zastępcą Szefa Kuchni. Potem przyjął pracę w kuchni cateringowej JW Construction w Warszawie, następnie Szef Kuchni w Hotelu 500 w Zegrzu. W międzyczasie pracuje jako doradca kulinarny Nestle i organizuje Pierwszy Konkurs Kulinarny Młodzików w Zegrzu.
W 2004 roku wraz z Sylwestrem Prokopiukiem wygrywa Festiwal Sielawa Blues w kategorii półmisek bankietowy, 2005 z Darkiem Kukułką II miejsce w Spotkaniach ze Ślimakiem.
W roku 2010-2013 pracuje jako Szef kuchni prywatnego jachtu na Florydzie, co daje okazje do zobaczenia i poznania nowych smaków.
W roku 2014-2015 pełni obowiązki Szefa Kuchni w czterogwiazdkowym Hotelu Czarny Potok Resort&Spa w Krynicy Zdroju.

OBECNIE SZEF KUCHNI BAŁTOWSKIEGO ZAPIECKA

NASZ ZESPÓŁ

Wchodząc do Bałtowskiego Zapiecka poczujecie się jak w domu a to wszystko dzięki uśmiechniętej i przyjaznej obsłudze. Nasi kelnerzy to zawodowcy, których charakteryzuje doskonała wiedza na temat serwowanych potraw, intuicja i … poczucie humoru. Wasze zadowolenie z pobytu jest dla nich największą nagrodą. Jeżeli więc chcielibyście docenić ich profesjonalizm z pewnością ucieszą się z pozytywnych opinii w mediach społecznościowych lub wiadomości wysłanej bezpośrednio na adres restauracja@baltowskizapiecek.pl
Serdecznie do tego zachęcamy!

PYSZNA KUCHNIA

Bałtowski Zapiecek to polska kuchnia, tradycja i gościnność.
Proponujemy Państwu potrawy proste, jak i wyszukane, wszystkie smaczne i aromatyczne, wykonane z najwyższej klasy produktów pochodzących od wybranych lokalnych dostawców. Nasz Szef Kuchni stworzył wyjątkową kartę dań, w której dominują smaki charakterystyczne dla regionu świętokrzyskiego. W zależności od pory roku wprowadzamy również menu sezonowe z wykorzystaniem świeżych produktów charakterystycznych dla danego okresu.
Koneserów smaków mocniejszych trunków zaskoczy bogata karta alkoholi, w tym szeroki wybór win.

WYJĄTKOWE WNĘTRZA

Wnętrze Bałtowskiego Zapiecka zostało zaprojektowane tak, aby każdy Gość mógł poczuć niepowtarzalny klimat tego miejsca. Dysponujemy dwiema przestronnymi salami z przepięknymi kominkami i kameralną antresolą. Latem zapraszamy na zewnętrzny taras z widokiem na stok. Znajdą tu Państwo ciszę i spokój, z dala od wielkomiejskiego zgiełku.

Bałtowski Zapiecek to również miejsce idealne dla rodzin z dziećmi. Z należytą starannością zadbaliśmy o naszych najmłodszych gości. Stworzyliśmy również wiele udogodnień: bajkowy plac zabaw, krzesełka dla dzieci, miejsce z przewijakiem, toaletę dostosowaną do dzieci.

Na szczególną uwagę zasługuje doskonale wyposażona Bawialnia – miejsce przeznaczone do  dziecięcych zabaw.

Nasze nagrody

Najlepsza Restauracja 2015
Bałtowski Zapiecek

za zajęcie I miejsca w plebiscycie Echa Dnia na najlepszą Restaurację w powiecie ostrowieckim w roku 2015

Najlepsza Restauracja 2015
Bałtowski Zapiecek

za zajęcie II miejsca w plebiscycie Echa Dnia na najlepszą Restaurację w województwie świętokrzyskim w roku 2015

Certyfikat „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”

potwierdzający przynależność do certyfikowanego szlaku nadany przez Marszałka Województwa Świętokrzyskiego. 2016 r.

Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie

potwierdzenie członkostwa w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego – jest znakiem potwierdzającym jakość tradycyjnej i innowacyjnej żywności, która promuje tradycje regionu. 2018 r.