Jakie produkty tej jesieni królują w naszej restauracji? Sprawdźcie, co dla Was przygotowaliśmy i zaplanujcie wizytę po najlepsze regionalne smaki w okolicy.

Jesienne smaki na talerzu

Dynia króluje nie tylko na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego, znajdziecie ją także w naszej restauracji. Zapraszamy na aromatyczny krem z pieczonej dyni, na bazie mleka kokosowego, trawy cytrynowej oraz limonki.

Na danie główne Szef Kuchni poleca Tagliatelle szpinakowe serwowane z łososiem, brokułami pomidorkami cherry, sosem pomidorowym. Wszystko to ozdobi zielona natka pietruszki, a dodatkowego smaku doda, starty ser Grana Padano.

Dla miłośników mięsnych potraw polecamy: Steka z rostbefu (200g) podawanego z frytkami stekowymi, sałatą ogrodową i masłem czosnkowym.

Na deser wyjątkowa i ciesząca się popularnością Śliwka pod kruszonką serwowana w towarzystwie lodów waniliowych. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Jesienne smaki
Bałtowski Zapiecek - polska kuchnia, tradycja, gościnność
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.