Jakie produkty tej jesieni królują w naszej restauracji? Sprawdźcie, co dla Was przygotowaliśmy i zaplanujcie wizytę po najlepsze regionalne smaki w okolicy.
Jesienne smaki na talerzu
Dynia króluje nie tylko na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego, znajdziecie ją także w naszej restauracji. Zapraszamy na aromatyczny krem z pieczonej dyni, na bazie mleka kokosowego, trawy cytrynowej oraz limonki.
Na danie główne Szef Kuchni poleca Tagliatelle szpinakowe serwowane z łososiem, brokułami pomidorkami cherry, sosem pomidorowym. Wszystko to ozdobi zielona natka pietruszki, a dodatkowego smaku doda, starty ser Grana Padano.
Dla miłośników mięsnych potraw polecamy: Steka z rostbefu (200g) podawanego z frytkami stekowymi, sałatą ogrodową i masłem czosnkowym.
Na deser wyjątkowa i ciesząca się popularnością Śliwka pod kruszonką serwowana w towarzystwie lodów waniliowych. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia.