Szukasz wyjątkowych doznań kulinarnych w malowniczej scenerii? Restauracja Bałtowski Zapiecek jest miejscem, które musisz odwiedzić tego lata. Szef kuchni przygotował nowe, sezonowe dania w ramach karty „Letnie Smaki”.

Lato-w-pełni-Bałtów-Zapiecek

Kulinarna podróż po letnich smakach

„Letnie Smaki” to menu inspirowane bogactwem sezonowych produktów, które zapewnią każdemu miłośnikowi dobrego jedzenia niezapomniane wrażenia. Szef kuchni na przystawkę serwuje: Sałatę z wędzonym łososiem, mozzarellą, sałatą rzymską, zielonym ogórkiem, pomidorkami cherry, pomarańczą, kiełkami, selerem naciowym, dressingiem pomarańczowym oraz czarnuszką.
To nie wszystko, mięsożercy także znajda coś dla siebie. Polecamy: Sałatę z polędwicą wołową Stir fry, podawaną z sezamem, sałatą rzymską, zielonym ogórkiem, pomidorkami cherry, świeżym ananasem, kiełkami fasoli Mung, selerem naciowym, wszystko dopełni dressing imbirowy.

Na ochłodę: Chłodnik litewski z jajkiem, rzodkiewką i świeżym koprem.

Danie Główne: Szarpana baranina podawana z rozmarynowymi ziemniaczkami oraz czerwonym colesławem i ogórkiem małosolnym. Całość doprawiona koprem.

Słodkie marzenie: Panna Cotta z malinami i kruszoną bezą.