Zapraszamy do Restauracji Bałtowski Zapiecek na nowe menu sezonowe pełne wybornych smaków i nieoczekiwanych połączeń.

Menu Sezonowe — Letnie orzeźwienie

Smaki różnych kultur zagościły w restauracji, za sprawą produktów sezonowych. Szef kuchni na przystawkę proponuje burratę podawaną z kurkami, rukolą, pico de gallo, mango, pistacjami oraz crostini.

W upalne dni nieustannie w naszej karcie znajduje się chłodnik litewski, podawany z jajkiem, rzodkiewką i koprem.

Na Danie główne Szef Kuchni poleca: Filet Mahi mahi serwowany z bobem, edamame, kurkami, komosą ryżową i emulsją koperkową.

Miłośnicy mięsnych dań także znajdą coś dla siebie, na talerzu: Gicz wołowa cięta podawana z fasolką szparagową, młodymi ziemniaczkami, świeżymi pomidorami, selerem naciowym. Aromat dania podbiją dodawane zioła.

Słodko-kwaśny smak

Deser to prawdziwa sezonowa uczta smaków! Zapraszamy na ręcznie lepione pierogi podawane z jagodami i kwaśną śmietaną.

letnie orzeźwienie-

Bałtowski Zapiecek - polska kuchnia, tradycja, gościnność
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.