Zapraszamy do Restauracji Bałtowski Zapiecek na nowe menu sezonowe pełne wybornych smaków i nieoczekiwanych połączeń.
Menu Sezonowe — Letnie orzeźwienie
Smaki różnych kultur zagościły w restauracji, za sprawą produktów sezonowych. Szef kuchni na przystawkę proponuje burratę podawaną z kurkami, rukolą, pico de gallo, mango, pistacjami oraz crostini.
W upalne dni nieustannie w naszej karcie znajduje się chłodnik litewski, podawany z jajkiem, rzodkiewką i koprem.
Na Danie główne Szef Kuchni poleca: Filet Mahi mahi serwowany z bobem, edamame, kurkami, komosą ryżową i emulsją koperkową.
Miłośnicy mięsnych dań także znajdą coś dla siebie, na talerzu: Gicz wołowa cięta podawana z fasolką szparagową, młodymi ziemniaczkami, świeżymi pomidorami, selerem naciowym. Aromat dania podbiją dodawane zioła.
Słodko-kwaśny smak
Deser to prawdziwa sezonowa uczta smaków! Zapraszamy na ręcznie lepione pierogi podawane z jagodami i kwaśną śmietaną.