Zakochaj się w naszych smakach! Tym razem nowe menu przygotowała Sous Chef Basia. Jesteście ciekawi, co pojawi się na talerzach i jaki składnik zdecydowanie króluje w nowym menu? Sprawdźcie to!

„Lato w pełni” w restauracji Bałtowski Zapiecek

Na przystawkę tym razem serwujemy mieszankę bogatych witamin! Na talerzu będzie wręcz malowniczo! Sałatka ze szpinakiem z dodatkiem truskawki, arbuza, grilowanego ananasa, imbiru, sera Ömur, a wszystko to idealnie połączy sos malinowy winegret.

Sommelier Artur do przystawki zadedykował wino Saurus Sauvignon Blanc.

Zupa kurkowa z domieszką sera Lazur, grzanką, świeżym szczypiorkiem i aromatycznym koperkiem. Natomiast na danie główne tym razem, jajko sadzone połączone z chipsem z boczku, kurkami, śmietaną, oraz chrupiącą bułką i dymką.

Dedykowane wino: Valmus z Winnicy Płochockich

Dla smakoszy pierogów tym razem nasza Sous Chef Basia proponuje pierogi domowe z wiśniami i kwaśną śmietaną. Po tak wspaniałej uczcie smakowej na deser domowa tartaletka oraz galaretka truskawkowa z owocami. Czy to nie brzmi obłędnie?

Zapraszamy już od 5 sierpnia do Bałtowskiego Zapiecka.

menu-sezonowe-w-restuaracji-Lato-w-pelni
Bałtowski Zapiecek - polska kuchnia, tradycja, gościnność
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.