Chrzciny to bardzo ważny dzień w życiu dziecka. Jest to również wspaniała okazja do spotkania w gronie rodziny i bliskich. Organizując przyjęcie w naszej restauracji mogą być Państwo pewni, że zarówno rodzice jak i goście będą długo i miło wspominać to wydarzenie.
Przygotowaliśmy dla Państwa ofertę na organizację przyjęcia z tej okazji. Zawiera ona wszystkie potrzebne informacje, aby poczuli Państwo wyjątkowość tego dnia.

Kontakt

Osoby zainteresowane pełną ofertą zapraszamy do kontaktu pod nr tel. 797 028 497 lub pod adresem: kontakt@baltowskizapiecek.pl

Menu

Pasztet zapieckowy/sos cumberland

Bulion z gęsi/makaron Royal

Krem pomidorowy z bazylią/paluch z czarnuszką

Maslany indyk/sos borowikowy

Roladki wieprzowe/dojrzewająca szynka/parmezan/sos tymiankowy ciemny

Udzik z kurczaka faszerowany szpinakiem/suszone pomidory

Dodatki: (do wyboru jeden rodzaj)
– ziemniaki gotowane w masle i koprze,
– ziemniaki Au Gratin,
– bezy ziemniaczane,
– ziemniaki po polsku z majerankiem i cebulą
– gnocchi z oliwą ziołową

Warzywa: (do wyboru jeden rodzaj)
– bukiet warzyw gotowanych,
– warzywa grillowane z tymiankiem,
– marchew glazurowana z orzechami,
– fasolka szparagowa z kruszonką
– buraczki balsamiczne
– zestaw suro wek

Lody smietankowe/gorące maliny/kruszona beza

Gorąca szarlotka z sandomierskich jabłek/prażone migdały/mus brzoskwiniowy/lody waniliowe

Panna cotta /owoce

Kurczak w kurkach/gorące bułeczki koktajlowe

Barszcz czerwony o nucie sliwki i grzybow/chrupiący pasztecik

Zestaw I (4 do wyboru)

Półmisek mięs pieczonych/pikle/chrzan

Kruche kiełbasy/soczyste wędliny z naszej wędzarni

Kompozycja paszteto w/owocowy chutney

Schab karkowy/owoce suszone

Vitello tonatto

Tymbaliki z dzika /wisniowka/kurki/groszek zielony

Polędwiczki wieprzowe/ jabłko/zielony pieprz

Pstrąg faszerowany julienne z warzyw

Tatar z łososia na owocowym postumencie

Wybor sledzi w oleju z majerankiem:
w sosie śmietanowym z korniszonami i jabłkiem/z kurkami/w pikantnej salsie

Jaja garnirowane wytrawnymi pastami

Jajko na sałatce jarzynowej/wędzona szynka

Kruche babeczki ze szpinakiem

Szynka ze szparagami

Pidy z falafelami/szpinak/mozzarella/salsa paprykowa

Roladki z warzyw grillowanych/humus/oliwa czosnkowa

Zestaw II (1 do wyboru)

Dzika deska mięs:
kiełbasa z dzika/jelenia/ kabanosy z dzika/jelenia/pasztet z dzika/klops z dzika/jelenia/ grzyby marynowane/sos cumberland/sos Dijon/winna gruszka

Befsztyk tatarski w wachlarzu pikantnych dodatków

Figa z ricottą/szynka parmeńska

Medaliony z kremem brokułowym/jajko przepiórcze

Rostbef pieczony po angielsku/rukola/suszone pomidory

Kaczka w maladze/mus z wątro bki/owoce

Szynka dojrzewająca /melon /sos balsamico

Sandacz faszerowany szyjkami rakowymi

Łosos wędzony z serkiem koperkowym

Jesiotr wędzony na marynowanych grzybach

Vol-au-vent z musem krabowym

Koktajl z grillowanymi krewetkami/różowy sos

Zestaw I (2 rodzaje do wyboru)

Talerz wegan skich przekąsek
soczewica/cieciorka/falafelki/fasola/sos kolendrowy wegański/oliwa smakowa/foccacia

Sałatka bałtowska/rukola /roszponka/kozi ser /żurawina

Sałatka szpinakowa/suszone pomidory/sos gorgonzola

Sałatka Caprese/mozzarella/pomidorki/bazylia

Sałatka Cezar/grillowany kurczak/parmezan/grzanki

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Carpaccio z pieczonego buraka/rukola/ser plesniowy

Zestaw II (1 rodzaj do wyboru)

Sałatka włoska/pierożki/rukola/ser

Krążki kalmara/sos czosnkowy

Sałatka z wędzonym łososiem/pomarańcze

Sosy zimne: pikantna salsa/czosnkowy/żurawinowy

Wybór pieczywa
Masła naturalne i smakowe

Świeżo parzona kawa

Wybór herbat czarnych i smakowych

Ciasta z własnej Cukierni (4 rodzaje do wyboru)

Musy owocowe i wytrawne (2 rodzaje do wyboru) truskawka/malina/cytryna/czekolada/tiramisu/panna cotta

gazowane/niegazowane/soki/woda mineralna – 1.5l/os.