Jesień to czas, kiedy smaki nabierają głębi, aromaty otulają ciepłem, a w kuchni królują dynia, grzyby i pachnące przyprawy. W Bałtowskim Zapiecku przygotowaliśmy dla Was kolejną odsłonę naszej jesiennej wkładki – „Jesień na talerzu vol. 2” – pełną barw, zapachów i smaków, które najlepiej oddają klimat tej wyjątkowej pory roku.
Nowa odsłona wkładki sezonowej w Bałtowskim Zapiecku!
Dostępna od 25 października
Jesień to czas, kiedy smaki nabierają głębi, aromaty otulają ciepłem, a w kuchni królują dynie, grzyby i pachnące przyprawy. W Bałtowskim Zapiecku przygotowaliśmy dla Was kolejną odsłonę naszej jesiennej wkładki – “Jesień na talerzu” – pełną barw, zapachów i smaków, które najlepiej oddają klimat tej wyjątkowej pory roku.
W menu znajdziecie m.in. delikatne połączenia dyni z gruszką i kremową ricottą, rozgrzewający krem z pieczonej dyni z nutą trawy cytrusowej, a także domowe pierogi z rydzami i kaszą gryczaną. Nie zabrakło również tradycyjnych smaków w nowoczesnym wydaniu, jak aromatyczny gołąbek z pęczakiem i sosem grzybowym.
Na deser czeka na Was sernik z nutą mango i marakui, który doskonale wieńczy jesienny posiłek.
Do każdego dania nasz zespół dobrał dedykowane wina, które podkreślą charakter potraw i dopełnią ich smakowe niuanse.
A dla tych, którzy lubią rozgrzać się w chłodniejsze dni – barman poleca wyjątkowy biały grzaniec z cynamonem, rozmarynem i pomarańczą. Pachnie jesienią i smakuje chwilą wytchnienia.
Zajrzyj do Bałtowskiego Zapiecka i pozwól sobie na małą, jesienną ucztę!
Zarezerwuj stolik już teraz – 518 692 303
Bałtowski Zapiecek – z miłości do smaku.