Lato rozgościło się w Bałtowskim Zapiecku na dobre! Przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe sezonowe menu, które łączy lekkość, aromaty świeżych składników i orzeźwiające propozycje idealne na upalne dni. To zaproszenie do kulinarnej podróży przez smaki, które kojarzą się z beztroskim latem.
🍹 APERITIF
Rozpocznij swoją wizytę od Limoncello z prosecco, limonką i cytryną – idealny na dobry początek
🥑 PRZYSTAWKA
Awokado, kurki, borówki, rukola, ricotta lazur, pistacje i paluch z ciasta francuskiego – lekka, kolorowa kompozycja lata
Doskonała w towarzystwie wina Solaris z Terra Winnica Smaku
🍲 ZUPA
Chłodnik litewski z jajkiem, rzodkiewką i koperkiem – klasyka w letnim wydaniu
🍣 DANIE GŁÓWNE
Grillowany łosoś z fasolką szparagową, bobem, polentą smażoną i musem paprykowym z bazyliowym dressingiem – danie, które zachwyca świeżością i lekkością.
Z rekomendowanym winem Seyval Blanc z polskiej winnicy.
🫐 DESER
Ręcznie lepione pierogi z jagodami, kruszonką i paloną białą czekoladą – słodkie zakończenie letniego spotkania
🍸 BARMAN POLECA
– Venus Spritz (likier hibiskus-truskawka, prosecco, woda gazowana)
– Hawaii Summer (marakuja, limonka, Chopin Summer)
– Violet Gin (fiołek, gin, cytryna)
☀️ NA UPAŁNE DNI
Kawy i herbaty mrożone:
– Owocowe Toniccino, Lemon Espresso, Mango Sunrise, Melon Mint – orzeźwiające, letnie napoje na bazie espresso lub herbat Richmont.