Lokalnie i smacznie, czyli nowe menu sezonowe w restauracji Bałtowski Zapiecek. Tym razem Szef kuchni postawił na produkty lokalne, a tradycję połączył z nowoczesnością. Co na Was czeka?
Rozpoczynając smakową ucztę, warto zdecydować się na przystawkę, która skradnie Wasze serca. Szef kuchni serwuje awokado podawane z kurkami, serem Lazur, szpinakiem oraz pomidorkami cherry ale to nie wszystko bo zasmakować możecie także kurek w śmietanie podawanych z chrupiącą bułką brioche, jajkiem sadzonym, chipsem z boczku oraz cebulą dymką.
Do przystawek proponujemy wina Protos Verdejo oraz Valmus.
W upalne dni niezmiennie polecamy chłodnik litewski serwowany z jajkiem, rzodkiewką oraz świeżym koprem. Na deser tym razem szef kuchni przygotował domowe pierogi z jagodami i słodką śmietaną.
Zapraszamy po nowe smaki do Bałtowskiego Zapiecka już od 8 lipca!
Do zobaczenia 🙂