Zapraszamy do Bałtowskiego Zapiecka na świąteczne dania, które specjalnie dla Was przygotuje Szef Kuchni. Świąteczny zapiecek już teraz wprowadzi Cię w iście świąteczne smaki!

Smakową ucztę rozpoczynają przystawki, przygotowaliśmy dla Was dwie propozycje: śledź marynowany w cebuli podawany z olejem rzepakowym oraz chlebem żytnim własnego wyrobu. Polecamy także rydze z patelni serwowane z grzanką czosnkową oraz masłem.

Tradycyjny wigilijny barszcz grzybowy z dodatkiem kaszy gryczanej oraz kapusty kwaszonej – to smaki tradycji, o które w naszej restauracji dba sam Szef Kuchni. Na danie główne polecamy złocistego karpia z ziemniakami Au Gratin podawanego z kapustą kiszoną oraz sosem muślinowym.

Według porządku na koniec zapraszamy na świątecznego makowca z dodatkami bakali.

Menu świąteczne obowiązuje od 10 do 23 grudnia — zapraszamy do Bałtowskiego Zapiecka!

baltowski-zapiecek-swiateczne-menu
Bałtowski Zapiecek - polska kuchnia, tradycja, gościnność
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.