Barwy jesieni na talerzach w Bałtowskim Zapiecku, jesteście ciekawi, jakie smaki kryje w sobie nowe menu? Zapraszamy do naszej restauracji, gdzie Szef Kuchni zaskoczy Wasze podniebienia!

Menu sezonowe — Jesienne Smaki

Szef Kuchni postawił tym razem na różnorodność. Na przystawkę proponuje sałatkę z prażoną dynią, do tego kozi ser, roszponka, maliny oraz dodający egzotyki słodko-pikantny dressing mango-jalapeno. Zapraszamy na kremową zupę z pieczonej dyni, która powstała na bazie mleka kokosowego, jest delikatna w smaku, a charakterystyczna za sprawą trawy cytrynowej oraz limonki.

Na danie główne serwujemy policzki wołowe sous-vide podawane z purée chrzanowym, burakami oraz groszkiem cukrowym. Wszystko to polane aromatycznym francuskim sosem demi glace, który jest bazą wyjściową, każdego sosu pieczeniowego.

Na deser nieustannie, obłędna śliwka pod kruszonką, podawana z lodami waniliowymi. W zimne jesienne wieczory nasz Barman poleca Piwny Poncz, czyli piwo grzane z shotem, miodem, intensywnym cynamonem i goździkami.

Menu dostępne do 30 paźdzernika.

Bałtowski Zapiecek - polska kuchnia, tradycja, gościnność
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.