Już jest nowe menu sezonowe w restauracji Bałtowski Zapiecek! Zapraszamy zatem wszystkich miłośników truskawek, to one zdecydowanie królują na naszych talerzach. Co na Was czeka? Sprawdźcie!

Kolorowo i smacznie — czyli „Letnie smaki” na talerzu

Szef kuchni przygotował prawdziwe kolorowe szaleństwo. Na talerzach pojawią się truskawki, podawane ze szpinakiem, quinoa, ogórkiem zielonym, sezamem oraz sosem balsamico. W upalne dni proponujemy zupę — chłodnik litewski serwowany z jajkiem, rzodkiewką oraz koprem.
Danie główne to prawdziwa uczta smakowa podajemy: polędwicę z dorsza w połączeniu z bobem z czarnuszką, truskawkami z pieprzem oraz purée selerowym. Na deser restauracja serwuje domowe pierogi z truskawkami, serem i śmietaną!
Do każdego dania Szef Kuchni poleca dedykowane wino, które podkreśli walory smakowe serwowanych potraw. To będzie prawdziwa smakowa uczta!

Barman poleca!

Już teraz możecie spróbować regionalnego piwa rzemieślniczego z Browaru Bałtów!

Lager/Pils/Pszeniczne/ American Pale Ale

Dodatkowo zapraszamy na taras Bałtowskiego Zapiecka, gdzie zobaczycie go w zupełnie nowej odsłonie. Menu sezonowe dostępne do 30 czerwca 2022 r.