Wigilijne spotkania firmowe w Bałtowskim Zapiecku

Przedświąteczne spotkania z pracownikami i kontrahentami są wyjątkową okazją do zbudowania pozytywnych relacji, zacieśnienia więzi oraz ugruntowanie poczucia przynależności do firmowej “rodziny”.

Bałiowski Zapiecek zaprasza na wigilijną wieczerzę z kolędami w tle i tradycyjnym łamaniem się opłatkiem.

Tradycyjne polskie menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni podkreśli doniosły charakter tego spotkania.

Oferujemy:

  • bogate menu w kilku wersjach do wyboru,

  • możliwość zakupu voucherów prezentowych,

  • ofertę świątecznych upominków dla pracowników,

  • wizytę w Wiosce Świętego Mikołaja,

  • rezerwację noclegów w korzystnych cenach.

Przystawka: (jedna do wyboru dla wszystkich)

  • Karp po żydowsku z płatkami świeżo tartego chrzanu
  • Marynowany śledź na pieczonych rozmarynowych buraczkach z cebulą i kurkami
  • Sola na duszonych warzywach z tymiankiem

Zupa: (jedna do wyboru dla wszystkich)

  • Wigilijny barszcz czerwony o nucie grzybów i suszonych śliwek z uszkami wypełnionymi kapustą i grzybami
  • Żur z leśnymi grzybami i majerankowym purée
  • Zupa rybna z koprem włoskim i papryką peperoncino

Danie główne: (jedno do wyboru dla wszystkich)

  • Smażony filet z sandacza z sosem kurkowym, opiekanymi kopytkami i bukietem warzyw
  • Karp pieczony z dodatkiem oleju lnianego serwowany na wigilijnej kapuście z pieczonym ziemniakiem
  • Polędwica z dorsza serwowana na desce w wianku kremowego purée z brokułem i sosem holenderskim

Deser: (jeden do wyboru dla wszystkich)

  • Makowiec wigilijny z lodami piernikowymi
  • Piernik z waniliowym sosem i żurawiną

Napoje zimne 0,5l/os.

  • gazowane,niegazowane,soki,woda mineralna

Kącik kawowy:

  • Świeżo parzona kawa
  • Wybór herbat czarnych i smakowych

cena: 85zł/os.

Przystawka: (jedna do wyboru dla wszystkich)

  • Sandacz faszerowany na sosie tatarskim z jajem przepiórczym
  • Karp po żydowsku z płatkami świeżo tartego chrzanu
  • Marynowany śledź na pieczonych rozmarynowych buraczkach z cebulą i kurkami
  • Sola na duszonych warzywach z tymiankiem

Zupa: (jedna do wyboru dla wszystkich)

  • Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami
  • Wigilijny barszcz czerwony o nucie grzybów i suszonych śliwek z uszkami wypełnionymi kapustą i grzybami
  • Żur z leśnymi grzybami i majerankowym purée
  • Zupa rybna z koprem włoskim i papryką peperoncino

Danie główne: (jedno do wyboru dla wszystkich)

  • Smażony filet z sandacza z sosem kurkowym, opiekanymi kopytkami i bukietem warzyw
  • Karp pieczony z dodatkiem oleju lnianego serwowany na wigilijnej kapuście z pieczonym ziemniakiem
  • Polędwica z dorsza serwowana na desce w wianku kremowego purée z brokułem i sosem holenderskim

Deser: (jeden do wyboru dla wszystkich)

  • Makowiec wigilijny z lodami piernikowymi
  • Piernik z waniliowym sosem i żurawiną

Przekąski zimne: (3 do wyboru)

  • śledziowe trio (z olejem i cebulką/w pikantnej salsie/z kurkami ) mini ptysie z musem z wędzonego pstrąga
  • łosoś wędzony z serkiem koperkowym wędzony halibut na sałatce z rydzy
  • jaja garnirowane wytrawnymi pastami pasztet z sosem korniszonowym
  • ryba marynowana w occie jabłkowym i cukrowej cebuli pstrąg faszerowany jullien z warzyw
  • deska serów dojrzewających i pleśniowych z bukietem suszonych owoców oraz z kruchymi dodatkami

Sałaty i sałatki: (2 do wyboru)

  • liście ogrodowych sałat z fetą/parmezanem i suszonymi pomidorami tradycyjna sałatka jarzynowa
  • sałatka nicejska z tuńczykiem i sosem aioli sałatka z wędzonym łososiem i pomarańczami sałatka z humusem z czerwonej fasoli
  • sałatka bałtowska z rukolą i roszponką, okraszona kozim serem i żurawiną
  • carpaccio z pieczonego buraka, z rukolą i serem pleśniowym

Dodatki:

  • Marynowane warzywa
  • Wybór zimnych sosów
  • Masła smakowe
  • Pieczywo własnego wypieku

Napoje zimne 1l/os.

  • gazowane, niegazowane, soki, woda mineralna

Kącik kawowy:

  • Świeżo parzona kawa
  • Wybór herbat czarnych i smakowych
  • Kompot wigilijny z suszonych owoców o nucie goździków

cena 110zł/os.

Przystawka: (jedna do wyboru dla wszystkich)

  • Sandacz faszerowany na sosie tatarskim z jajem przepiórczym
  • Karp po żydowsku z płatkami świeżo tartego chrzanu
  • Marynowany śledź na pieczonych rozmarynowych buraczkach z cebulą i kurkami
  • Sola na duszonych warzywach z tymiankiem

Zupa: (jedna do wyboru dla wszystkich)

  • Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami
  • Wigilijny barszcz czerwony o nucie grzybów i suszonych śliwek z uszkami wypełnionymi kapustą i grzybami
  • Żur z leśnymi grzybami i majerankowym purée
  • Zupa rybna z koprem włoskim i papryką peperoncino

Danie główne: (jedno do wyboru dla wszystkich)

  • Smażony filet z sandacza z sosem kurkowym, opiekanymi kopytkami i bukietem warzyw
  • Karp pieczony z dodatkiem oleju lnianego serwowany na wigilijnej kapuście z pieczonym ziemniakiem
  • Łosoś pieczony na risotto vede ,ziołowymi cherry i sosem cytrynowym
  • Polędwica z dorsza serwowana na desce w wianku kremowego purée z brokułem i sosem holenderskim

Deser: (jeden do wyboru dla wszystkich)

  • Makowiec wigilijny z lodami piernikowymi
  • Piernik z waniliowym sosem i żurawiną

Przekąski zimne: (5 do wyboru)

  • śledziowe trio (z olejem i cebulką/w pikantnej salsie/z kurkami ) mini ptysie z musem z wędzonego pstrąga
  • łosoś wędzony z serkiem koperkowym wędzony halibut na sałatce z rydzy
  • jaja garnirowane wytrawnymi pastami pasztet z sosem korniszonowym
  • ryba marynowana w occie jabłkowym i cukrowej cebuli pstrąg faszerowany jullien z warzyw
  • deska serów dojrzewających i pleśniowych z bukietem suszonych owoców oraz z kruchymi dodatkami

Sałaty i sałatki: (3 do wyboru)

  • liście ogrodowych sałat z fetą/parmezanem i suszonymi pomidorami tradycyjna sałatka jarzynowa
  • sałatka nicejska z tuńczykiem i sosem aioli sałatka z wędzonym łososiem i pomarańczami sałatka z humusem z czerwonej fasoli
  • sałatka bałtowska z rukolą i roszponką, okraszona kozim serem i żurawiną
  • carpaccio z pieczonego buraka, z rukolą i serem pleśniowym

Dodatki:

  • Marynowane warzywa
  • Wybór zimnych sosów
  • Masła smakowe
  • Pieczywo własnego wypieku

Napoje zimne 1l/os.

  • gazowane, niegazowane, soki, woda mineralna

Kącik kawowy:

  • Świeżo parzona kawa
  • Wybór herbat czarnych i smakowych
  • Kompot wigilijny z suszonych owoców o nucie goździków

cena 125zł/os.

Minimalna liczba do zorganizowania spotkania Wigilijnego w Gościńcu „Bałtowski Zapiecek” to 10 osób.

Kontakt:
Bałtowski Zapiecek
Bałtów 169 a


kontakt@baltowskizapiecek.pl

tel.797-028-497 lub 518 692 303