Uszka do wyboru: mięsne lub grzybowe – 6 sztuk
Burger z siekanej wołowiny z pomidorem,korniszonem,krążkami cebuli z wyborem sosów, podawany w bułce naszego wypieku i chrupiącymi frytkami
Podawany na dwa sposoby:
- zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
- z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
Podawany na dwa sposoby:
- zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
- z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
- Tiramisu
- Eton mess
- Panna cotta
z cytrynowym sorbetem i wiśniami
w chrupiącej panierce kukurydzianej z kolbą kukurydzy, frytkami i surówką
wypełniony wiejskim masłem i natką pietruszki, frytki, młoda marchew karmelizowana miodem
Gulasz z dzika podany z plackami ziemniaczanymi i młodą marchewką
ciasto filo/szpinak/ricotta
- ogórek wiosenny z twarożkiem
- ogórek z pasta z avokado i kiełkami
- bruschetta z pomidorkami i bazylią
- bruschetta z wędzonym łososiem
- babeczka z musem szpinakowym
- babeczki z musem z czarnych oliwek /zielonych /
- babeczki z musem z suszonych pomidorów
- koreczki warzywne z salami
- koreczki z mozzarellą kulka/pomidorki cherry
- makaron muszelka z musem tuńczykowym
- vula vents z musem krabowym
- cukinia z twarożkiem i suszonymi pomidorami (roladka)
- ciasto francuskie/mozzarella/pomidor/bazylia
- tortilla z kurczakiem i warzywami
- tortilla z łososiem i szpinakiem
- Świeżo parzona kawa
- Wybór herbat czarnych i owocowych
- Ciasto z Cukierni Bałtowskie Wypieki ( ilość rodzajów do uzgodnienia)
Do wyboru:
- tartinki z szynką wędzoną
- tartinki z pastą rybną i oliwkami
- tartinki salami oraz ogórkiem korniszonym
- tartinki z chorizo i oliwkami
- tartinki z humusem z czerwonej fasoli
- tartinki z mozzarellą, awokado i świeżą bazylią
- tartinki z pastą jajeczno- szczypiorkową i rukolą
- tartinki z pastą pieczarkową i natką pietruszki
Naleśniki własnej kompozycji z: owocami, nutellą (2szt.)
Panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką
Gołąbek regionalny z kaszą pęczak
Jabłkowe racuchy drożdżowe (3 szt.)
filet z kurczaka, kiełbasa wiejska z rusztu, żeberko, golonka, polędwica wieprzowa, ziemniaki pieczone, frytki, grillowane warzywa, kapusta zasmażana, wybór sosów
Kurczak w kurkach w cieście francuskim z brokułem i orzechami
W maśle czosnkowym z bazyliową grzanką (6szt.)
Z dodatkiem pikli i jajem przepiórczym
na jabłkach z żurawiną z ziemniakami po polsku i burakami zasmażanymi
Bukiet sałat z sosem vinaigrett
Z grillowanym kurczakiem, na rzymskiej sałacie, ze złocistymi grzankami i płatkami parmezanu
pieczona w glazurze miodowo-piwnej, podana na kapuście z grochem, tartym chrzanem, musztardą i ziemniakami opiekanymi
Tradycyjny kotlet schabowy z kapustą zasmażaną, ziemniakami z koperkiem i mizerią
Z frytkami stekowymi, masłem czosnkowym, sosem chimichurri, sałatą ogrodowa
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z krótko smażonymi grzybami, pieczonym ziemniakiem i grillowanymi warzywami
Na zakwasie z winnych jabłek o nucie czosnku i majeranku, z uszkami wypełnionymi mięsnym farszem (lub kapustą i grzybami)
Tradycyjny barszcz czerwony podawany w kubku