Polędwiczka wieprzowa, ziemniaki Au Gratin, warzywa grillowane
dania gorące
38zł/zestaw
Połówka pieczonej kaczki na jabłkach z żurawiną, ziemniaki opiekane, buraczki
dania gorące
48zł/zestaw
Chleb maślany
dodatki
8zł/szt.
Chleb słowiański
dodatki
10zł/szt.
Carpaccio z pieczonego buraka, z rukolą i serem pleśniowym
sałatki
20zł/300g
Koktajl z grillowanymi krewetkami i różowym sosem
sałatki
28zł/300g
Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej w wachlarzu pikantnych dodatków
zimne przystawki
40zł/4 porcje/400g
Kaczka z musem z wątróbki z owocami, w maladze
zimne przystawki
36zł/4 porcje/400g
Aromatyczna borowikowa z łazankami
zupy
12zł/300ml
Barszczyk czerwony z uszkami

Uszka do wyboru: mięsne lub grzybowe – 6 sztuk

zupy
10zł/300ml
Juraburger

Burger z siekanej wołowiny z pomidorem,korniszonem,krążkami cebuli z wyborem sosów, podawany w bułce naszego wypieku i chrupiącymi frytkami

Dania mięsne
Pstrąg ekologiczny

Podawany na dwa sposoby:

  • zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
  • z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
Dania z ryb
Sandacz

Podawany na dwa sposoby:

  • zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
  • z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
Dania z ryb
Deserowe finger food
  • Tiramisu
  • Eton mess
  • Panna cotta
Deserowe finger food
4,20zł/szt.
Beza Pavlova
Desery
Fondat czekoladowy

Fondat czekoladowy z cytrynowym sorbetem i wiśniami

Desery
Filet z kurczaka

w chrupiącej panierce kukurydzianej z kolbą kukurydzy, frytkami i surówką

Drób
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika podany z plackami ziemniaczanymi i młodą marchewką

Dziczyzna
Finger food na zimno

ciasto filo/szpinak/ricotta

  • ogórek wiosenny z twarożkiem
  • ogórek z pasta z avokado i kiełkami
  • bruschetta z pomidorkami i bazylią
  • bruschetta z wędzonym łososiem
  • babeczka z musem szpinakowym
  • babeczki z musem z czarnych oliwek /zielonych /
  • babeczki z musem z suszonych pomidorów
  • koreczki warzywne z salami
  • koreczki z mozzarellą kulka/pomidorki cherry
  • makaron muszelka z musem tuńczykowym
  • vula vents z musem krabowym
  • cukinia z twarożkiem i suszonymi pomidorami (roladka)
  • ciasto francuskie/mozzarella/pomidor/bazylia
  • tortilla z kurczakiem i warzywami
  • tortilla z łososiem i szpinakiem
Finger food na zimno
4,70zł/szt.
Kącik kawowy : (w zależności od czasu trwania)
  • Świeżo parzona kawa
  • Wybór herbat czarnych i owocowych
  • Ciasto z Cukierni Bałtowskie Wypieki ( ilość rodzajów do uzgodnienia)
Kącik kawowy
od 20zł./os.
Kanapki/tartinki koktajlowe

Do wyboru:

  • tartinki z szynką wędzoną
  • tartinki z pastą rybną i oliwkami
  • tartinki  salami oraz ogórkiem korniszonym
  • tartinki z chorizo i oliwkami
  • tartinki z humusem z czerwonej fasoli
  • tartinki z mozzarellą, awokado i świeżą bazylią
  • tartinki z pastą jajeczno- szczypiorkową i rukolą
  • tartinki z pastą pieczarkową i natką pietruszki
Kanapki/tartinki koktajlowe
3,20zł/szt.
Naleśniki własnej kompozycji

Naleśniki własnej kompozycji z: owocami, nutellą (2szt.)

Menu dla dzieci
Panierowane polędwiczki

Panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką

Menu dla dzieci
Gołąbek regionalny

Gołąbek regionalny z kaszą pęczak

Świętokrzyskie smaki
Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Jabłkowe racuchy drożdżowe (3 szt.)

Świętokrzyskie smaki
Bałtowskie Korytko (dla 2 os.)

filet z kurczaka, kiełbasa wiejska z rusztu, żeberko, golonka, polędwica wieprzowa, ziemniaki pieczone, frytki, grillowane warzywa, kapusta zasmażana, wybór sosów

Pozostałe
Pierogi własnego wyrobu

Podawane na dowolny sposób: opiekane lub z wody, z surówką

  • Ze szpinakiem i serem feta (6 szt.)
  • Ruskie z twarogiem i ziemniakami (6 szt.)
  • Tradycyjne z mięsem (6 szt.)
  • Kopytka z masłem
Pozostałe
Kurczak w kurkach

Kurczak w kurkach w cieście francuskim z brokułem i orzechami

Przystawki gorące
Skwierczące krewetki

W maśle czosnkowym z bazyliową grzanką (6szt.)

Przystawki gorące
Tatar z polędwicy wołowej

Z dodatkiem pikli i jajem przepiórczym

Przystawki zimne
Połówka pieczonej kaczki

na jabłkach z żurawiną z ziemniakami po polsku i burakami zasmażanymi

Inne ptactwo okoliczne
Bukiet sałat

Bukiet sałat z sosem vinaigrett

Sałaty
Cezar

Z grillowanym kurczakiem, na rzymskiej sałacie, ze złocistymi grzankami i płatkami parmezanu

Sałaty
Chrupiąca golonka

pieczona w glazurze miodowo-piwnej, podana na kapuście z grochem, tartym chrzanem, musztardą i ziemniakami opiekanymi

 

Wieprzowina
Kotlet schabowy

Tradycyjny kotlet schabowy z kapustą zasmażaną, ziemniakami z koperkiem i mizerią

Wieprzowina
Grillowany antrykot

Z frytkami stekowymi, masłem czosnkowym, sosem chimichurri, sałatą ogrodowa

Wołowina
Stek z krótko smażonymi grzybami

Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z krótko smażonymi grzybami, pieczonym ziemniakiem i grillowanymi warzywami

Wołowina
Barszcz czerwony

Na zakwasie z winnych jabłek o  nucie czosnku i majeranku, z uszkami wypełnionymi mięsnym farszem (lub kapustą i grzybami)

Zupy
Barszcz czerwony w kubku

Tradycyjny barszcz czerwony podawany w kubku

Zupy