Słodki Zapiecek z deserami jak z bajki

Już 20 i 21 listopada zapraszamy Was na drugą odsłonę wydarzenia SŁODKI ZAPIECEK.
Przez cały weekend będziecie mogli spróbować pyszności, przygotowanych przez naszych przyjaciół zajmujących się słodkościami!

Start sobota 20 listopada godz. 12.00

Słodkości na Waszych oczach przygotują :

Krzysztof Zamczyk:
 Praliny – czekoladowe cuda o zaskakujących smakach, kolorach i kształtach.

Już po raz drugi będzie brał udział w wydarzeniu „Słodki Zapiecek”. Właściciel marki „La Chocolic”-pracownia czekolady. Rdzenny kielczanin, zakochany w Ziemi Świętokrzyskiej i jej produktach. Przez lata pracy przeszedł wszystkie etapy w hierarchii gastronomicznej. Pasjonat nowoczesnego cukiernictwa i konfekcji czekoladowej. Jeden z trzech Fundatorów i współzałożycieli Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy, która to jest organizatorem ogólnopolskiego konkursu gastronomicznego Junior Culinary Cap . Na oczach gości zostanie zatemperowana czekolada, a także powstaną lody w ciekłym azocie .

Michał Góra:
Wyśmienite gofry ze słodkimi i słonymi dodatkami

Już po raz drugi będzie brał udział w wydarzeniu „Słodki Zapiecek”. Szef kuchni z imponującym 21 -letnim doświadczeniem zawodowym, Michał to wieloletni Ambasador  marki Bonduelle. W jego kuchni najbardziej liczy się jakość i świeżość składników „To podstawa udanego dania „ mówi . Za swój główny cel stawia sobie sprawienie przyjemności i miłych doznań Gościom poprzez  wygląd i smak przyrządzanych potraw.

Domowe wypieki z cukierni Bałtowskie Wypieki

Już po raz drugi będzie brała udział w wydarzeniu „Słodki Zapiecek”. Bałtowskie Wypieki- cukiernia, z którą współpracujemy na co dzień. Będziecie mogli spróbować pysznego makowca, a także rogali świętomarcińskich z białym makiem. Nie zabraknie też zdrowych przysmaków m.in. ciasta marchewkowego.

Jakub Janiuk

 Fanatyk nowoczesnego cukiernictwa, czekolady i wypieków. Uczestnik wielu konkursów cukierniczych oraz lodziarskich. Przez ostatnie 8 lat związany z Cukiernią Czekoladowy z Lublina, obecnie doradca cukierniczy w firmie Debic.

 Będzie mogli Państwo spróbować takich słodkości -monoporcji jak: 

Mus cynamonowy/ jabłka na czerwonym winie/ kruche ciasto
Mus cytrynowa z kafirem/ daquas/ brzoskwinia
Mango – marakuja z miętą
Pate choux czekolada/ orzech laskowy/ truskawki
Pavlova z owocami leśnymi i mascarpone

 

Wiktoria Yaba Wiśniewska
Pasję i przygodę z szeroko pojętą kuchnią azjatycką zapoczątkował 10 letni pobyt w Japonii, co zostało przypieczętowane prowadzeniem własnej restauracji z kuchnią japońską w Krakowie. Trener kursów kucharskich I i II stopnia, specjalista ds. rozwoju rynku kuchni orientalnych dla BidFood Farutex. Uwielbia gotować i jeść.

Będziecie mogli Państwo zasmakować min:

– Puding z tapioki na mleku kokosowym/żelka mango
– Taiyaki/fasolka adzuki/nutella
– Sernik matcha
– Mango sticky