Śledziowa uczta z trzema sosami (śmietanowy z jabłkiem i korniszonem, cebulką i suszoną śliwką z majerankiem i pikantny sos pomidorowy
Gołąbek regionalny z kaszą pęczak
Jabłkowe racuchy drożdżowe (3 szt.)
Z dodatkiem pikli i jajem przepiórczym
W maśle czosnkowym z bazyliową grzanką (6szt.)
Kurczak w kurkach w cieście francuskim z brokułem i orzechami
Z grillowanym kurczakiem, na rzymskiej sałacie, ze złocistymi grzankami i płatkami parmezanu
Bukiet sałat z sosem vinaigrett
Sałatka z humusem z czerwonej fasoli, brokuł, fenkuł, granat, cukinia, sezam, tortilla, sos miodowy
Z wiejskiej kury z wyrabianym na miejscu makaronem
Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami
na wiejskiej kiełbasie, w chlebie podany.
Na zakwasie z winnych jabłek o nucie czosnku i majeranku, z uszkami wypełnionymi mięsnym farszem (lub kapustą i grzybami)
Tradycyjna zupa pomidorowa z własnoręcznie wyrabianym makaronem
Tradycyjny barszcz czerwony podawany w kubku
Podawany na dwa sposoby:
- zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
- z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
Podawany na dwa sposoby:
- zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
- z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
Burger z siekanej wołowiny z pomidorem,korniszonem,krążkami cebuli z wyborem sosów, podawany w bułce naszego wypieku i chrupiącymi frytkami
w chrupiącej panierce kukurydzianej z kolbą kukurydzy, frytkami i surówką
wypełniony wiejskim masłem i natką pietruszki, frytki, młoda marchew karmelizowana miodem
na jabłkach z żurawiną z ziemniakami po polsku i burakami zasmażanymi
Tradycyjny kotlet schabowy z kapustą zasmażaną, ziemniakami z koperkiem i mizerią
Wolno pieczone żeberko z sosem BBQ i konfiturą z cebuli, z sałatką ziemniaczaną, pieczonym ziemniakiem i grillowanymi warzywami
pieczona w glazurze miodowo-piwnej, podana na kapuście z grochem, tartym chrzanem, musztardą i ziemniakami opiekanymi
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z krótko smażonymi grzybami, pieczonym ziemniakiem i grillowanymi warzywami
Z frytkami stekowymi, masłem czosnkowym, sosem chimichurri, sałatą ogrodowa
Gulasz z dzika podany z plackami ziemniaczanymi i młodą marchewką
Podawane na dowolny sposób: opiekane lub z wody, z surówką
- Ze szpinakiem i serem feta (6 szt.)
- Ruskie z twarogiem i ziemniakami (6 szt.)
- Tradycyjne z mięsem (6 szt.)
filet z kurczaka, kiełbasa wiejska z rusztu, żeberko, golonka, polędwica wieprzowa, ziemniaki pieczone, frytki, grillowane warzywa, kapusta zasmażana, wybór sosów
z kurczakiem, suszonymi pomidorami, szpinakiem i płatkami parmezanu
z własnoręcznie wyrabianym makaronem
Panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką
Tradycyjna zupa pomidorowa z własnoręcznie wyrabianym makaronem
Naleśniki własnej kompozycji z: owocami, nutellą (2szt.)
Puchar lodowy własnego pomysłu z owocami i bitą śmietaną
Zapieckowa malinowa rozkosz
Gorąca szarlotka z sandomierskich jabłek, z prażonymi migdałami,musem brzoskwiniowym i lodami waniliowymi
Sernik po bałtowsku z gorącymi malinami
z cytrynowym sorbetem i wiśniami
Bałtowski Zapiecek poleca
PIWO RZEMIEŚLNICZE
Wszystkie piwa Browaru Sulewski są niefiltrowane i niepasteryzowane. Dzięki temu zachowują wszelkie walory smakowe i zapachowe. Wyłącznie cztery najwyższej jakości składniki gwarantują wyśmienity trunek, którego nie można uzyskać w produkcji przemysłowej.
Lager – piwo o bursztynowym kolorze i wyraźnie wyczuwalnej słodowości. Użycie szlachetnych chmieli aromatycznych z odmian niemieckich i polskich nadaje mu umiarkowaną goryczkę i ziołowo-pieprzową nutę. Jest to sztandarowe piwo Browaru Sulewski.
Pils – bardzo jasne piwo, o wyraźnej goryczce i delikatnej słodowości pochodzącej ze słodu pilzneńskiego. Chmielenie tylko jedną odmianą chmielu tzw. single hop powoduje, że pils jest bardzo zdecydowany i czysty w smaku. Idealna propozycja na gorące dni.
Dunkel (dostępne sezonowo) – piwo o ciemnym, głębokim kolorze i wyraźnym, wytrawnym smaku. Palone nuty pochodzące z ciemnych słodów jęczmiennych nadają mu szlachetności, jednocześnie nie powodując wrażenia ciężkości.
Weizen (dostępne sezonowo) – jest to piwo na wzór bawarski, w którym ponad 51% zasypu stanowi słód pszeniczny. Fermentacja w temperaturze 21-22 stopni Celsjusza (zwana górną) wprowadza do smaku i zapachu piwa nuty bananowo – goździkowe z orzeźwiającym zakończeniem cytrusowo-owocowym. Swoista mętność piwa spowodowana jest obecnością drożdży i jest charakterystyczna dla tego gatunku.
- 0,3 l – 7 zł
- 0,5l – 10 zł