Uszka do wyboru: mięsne lub grzybowe – 6 sztuk
Burger z siekanej wołowiny z pomidorem,korniszonem,krążkami cebuli z wyborem sosów, podawany w bułce naszego wypieku i chrupiącymi frytkami
Podawany na dwa sposoby:
- zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
- z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
Podawany na dwa sposoby:
- zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
- z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
Fondat czekoladowy z cytrynowym sorbetem i wiśniami
Gorąca szarlotka z sandomierskich jabłek, z prażonymi migdałami,musem brzoskwiniowym i lodami waniliowymi
w chrupiącej panierce kukurydzianej z kolbą kukurydzy, frytkami i surówką
Gulasz z dzika podany z plackami ziemniaczanymi i młodą marchewką
Naleśniki własnej kompozycji z: owocami, nutellą (2szt.)
Panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką
Puchar lodowy własnego pomysłu z owocami i bitą śmietaną
Gołąbek regionalny z kaszą pęczak
Jabłkowe racuchy drożdżowe (3 szt.)
Śledziowa uczta z trzema sosami (śmietanowy z jabłkiem i korniszonem, cebulką i suszoną śliwką z majerankiem i pikantny sos pomidorowy
filet z kurczaka, kiełbasa wiejska z rusztu, żeberko, golonka, polędwica wieprzowa, ziemniaki pieczone, frytki, grillowane warzywa, kapusta zasmażana, wybór sosów
Podawane na dowolny sposób: opiekane lub z wody, z surówką
- Ze szpinakiem i serem feta (6 szt.)
- Ruskie z twarogiem i ziemniakami (6 szt.)
- Tradycyjne z mięsem (6 szt.)
- Kopytka z masłem
z kurczakiem, suszonymi pomidorami, szpinakiem i płatkami parmezanu
Kurczak w kurkach w cieście francuskim z brokułem i orzechami
W maśle czosnkowym z bazyliową grzanką (6szt.)
Z dodatkiem pikli i jajem przepiórczym
na jabłkach z żurawiną z ziemniakami po polsku i burakami zasmażanymi
Bukiet sałat z sosem vinaigrett
Z grillowanym kurczakiem, na rzymskiej sałacie, ze złocistymi grzankami i płatkami parmezanu
Sałatka z humusem z czerwonej fasoli, brokuł, fenkuł, granat, cukinia, sezam, tortilla, sos miodowy
pieczona w glazurze miodowo-piwnej, podana na kapuście z grochem, tartym chrzanem, musztardą i ziemniakami opiekanymi
Tradycyjny kotlet schabowy z kapustą zasmażaną, ziemniakami z koperkiem i mizerią
Wolno pieczone żeberko z sosem BBQ i konfiturą z cebuli, z sałatką ziemniaczaną, pieczonym ziemniakiem i grillowanymi warzywami
Z frytkami stekowymi, masłem czosnkowym, sosem chimichurri, sałatą ogrodowa
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z krótko smażonymi grzybami, pieczonym ziemniakiem i grillowanymi warzywami
Uszka do wyboru: mięsne lub grzybowe – 6 sztuk
Na zakwasie z winnych jabłek o nucie czosnku i majeranku, z uszkami wypełnionymi mięsnym farszem (lub kapustą i grzybami)
Tradycyjny barszcz czerwony podawany w kubku

Uszka do wyboru: mięsne lub grzybowe – 6 sztuk
Burger z siekanej wołowiny z pomidorem,korniszonem,krążkami cebuli z wyborem sosów, podawany w bułce naszego wypieku i chrupiącymi frytkami
Podawany na dwa sposoby:
- zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
- z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
Podawany na dwa sposoby:
- zapiekane na dębowej desce, w wianku kremowego purre, z bukietem warzyw i sosem holenderskim
- z rusztu, z maślanymi ziemniakami, bukietem surówek i wyborem sosów (kaparowy z dymką, masło czosnkowe, kurkowy na śmietanie)
Fondat czekoladowy z cytrynowym sorbetem i wiśniami
Gorąca szarlotka z sandomierskich jabłek, z prażonymi migdałami,musem brzoskwiniowym i lodami waniliowymi
w chrupiącej panierce kukurydzianej z kolbą kukurydzy, frytkami i surówką
Gulasz z dzika podany z plackami ziemniaczanymi i młodą marchewką
Naleśniki własnej kompozycji z: owocami, nutellą (2szt.)
Panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką
Puchar lodowy własnego pomysłu z owocami i bitą śmietaną
Gołąbek regionalny z kaszą pęczak
Jabłkowe racuchy drożdżowe (3 szt.)
Śledziowa uczta z trzema sosami (śmietanowy z jabłkiem i korniszonem, cebulką i suszoną śliwką z majerankiem i pikantny sos pomidorowy
filet z kurczaka, kiełbasa wiejska z rusztu, żeberko, golonka, polędwica wieprzowa, ziemniaki pieczone, frytki, grillowane warzywa, kapusta zasmażana, wybór sosów
Podawane na dowolny sposób: opiekane lub z wody, z surówką
- Ze szpinakiem i serem feta (6 szt.)
- Ruskie z twarogiem i ziemniakami (6 szt.)
- Tradycyjne z mięsem (6 szt.)
- Kopytka z masłem
z kurczakiem, suszonymi pomidorami, szpinakiem i płatkami parmezanu
Kurczak w kurkach w cieście francuskim z brokułem i orzechami
W maśle czosnkowym z bazyliową grzanką (6szt.)
Z dodatkiem pikli i jajem przepiórczym
na jabłkach z żurawiną z ziemniakami po polsku i burakami zasmażanymi
Bukiet sałat z sosem vinaigrett
Z grillowanym kurczakiem, na rzymskiej sałacie, ze złocistymi grzankami i płatkami parmezanu
Sałatka z humusem z czerwonej fasoli, brokuł, fenkuł, granat, cukinia, sezam, tortilla, sos miodowy
pieczona w glazurze miodowo-piwnej, podana na kapuście z grochem, tartym chrzanem, musztardą i ziemniakami opiekanymi
Tradycyjny kotlet schabowy z kapustą zasmażaną, ziemniakami z koperkiem i mizerią
Wolno pieczone żeberko z sosem BBQ i konfiturą z cebuli, z sałatką ziemniaczaną, pieczonym ziemniakiem i grillowanymi warzywami
Z frytkami stekowymi, masłem czosnkowym, sosem chimichurri, sałatą ogrodowa
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z krótko smażonymi grzybami, pieczonym ziemniakiem i grillowanymi warzywami
Uszka do wyboru: mięsne lub grzybowe – 6 sztuk
Na zakwasie z winnych jabłek o nucie czosnku i majeranku, z uszkami wypełnionymi mięsnym farszem (lub kapustą i grzybami)
Tradycyjny barszcz czerwony podawany w kubku
