Autorska kolacja z Januszem Myjakiem

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe spotkanie w Bałtowskim Zapiecku z Januszem Myjakiem- Szefem Kuchni Restauracji Szósty Zmysł w Hotelu SPA Dr Irena Eris w Krynicy-Zdroju.

Kolacja poświęcona tematyce łączenia natury z góralskim smakiem już 23.03.2019 (sobota) godz. 18.00 w Bałtowskim Zapiecku.

Proponujemy Państwu udział w kolacji składającej się z 5 dań. Do każdej potrawy dobierzemy odpowiedni alkohol.
Propagujemy zasady foodparingu: znajdujemy wspólne cechy i smaki, zwracamy uwagę na na słodycz, ostrość, strukturę, a nieraz polegamy na kontraście. Zdarza nam się też łamać te zasady,aby osiągnąć ciekawy efekt.

Cena: 170 zł/ osoba

UWAGA PROMOCJA! Zarezerwuj kolację dla dwóch osób – druga osoba 50% taniej!

 


Janusz Myjak w 2016 roku został uznany za Szefa Kuchni Regionu Południowego (Małopolska/Śląsk) w konkursie Poland 100 Best Restaurants, a Restauracja Szósty Zmysł, którą prowadzi, była wielokrotnie nagradzana symbolem trzech widelcy (Grand Award). Zaś w przewodniku Gault&Millau została uhonorowana jedną czapką kucharską.Od kilku lat Janusz Myjak prowadzi Akademię
Gotowania w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój. Nie stroni od nieoczywistych połączeń, wykorzystując nierodzime produkty do wzbogacenia polskich przepisów. Bliska jest mu również kuchnia włoska i francuska, lecz nic nie zastąpi polskich produktów
sezonowych z okolic Krynicy – jak sery owcze, oscypek, jagnięcina czy rydze. Posiada ogromne wyczucie w komponowaniu dań o doskonałej palecie smaków, jak również i kolorów, tworząc na talerzu kulinarne dzieła sztuki.

Menu:
1. Polędwica/ ser Stary Giewont/ pikle/ czarny czosnek/ jałowiec/ śliwowica
2. Gęś/ kiszona kapusta/ kasza/ suszone grzyby/ śliwki
3. Pstrąg/ pieczarki/ wędzona słonina/ musztarda/ oliwa koperkowa
4. Assiette jagnięce/ comber/ gicz/ ozór/ szpinak/ seler/ chrzan
5. Kozi ser/ dynia/ pomarańcze/ szpinak/ beza

ZAINTERESOWANYCH PROSIMY O KONTAKT :
tel.797 028 497
kontakt@baltowskizapiecek.pl
Liczba miejsc ograniczona!