Lokalnie i smacznie, czyli nowe menu sezonowe w restauracji Bałtowski Zapiecek. Tym razem Szef kuchni postawił na produkty lokalne, a tradycję połączył z nowoczesnością. Co na Was czeka?
Rozpoczynając smakową ucztę, warto zdecydować się na przystawkę, która skradnie Wasze serca. Szef kuchni serwuje sałaty ogrodowe podawane z orientalną polędwicą stir-fry, granatem, czereśniami, selerem naciowym i dodającym pikanterii imbirem z dodatkiem dessingu z czarnego czosnku.
Do przystawki proponujemy wino Valpolicella.
W upalne dni niezmiennie polecamy chłodnik litewski serwowany z jajkiem, rzodkiewką oraz świeżym koprem. Natomiast królem dania głównego, jest okoń morski, podawany z rakowym roisotto, perée, limoką oraz chipsem ze szpinaku.
Do dania głównego dedykujemy wino: Seyval Blanc-Muscaris, ale to nie wszystko. Tym razem szef kuchni przygotował także domowe pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną.
Na wszystkich miłośników, tej słodszej strony na deser czeka domowa tartaletka lub galaretka truskawkowa z owocami.
Zapraszamy po nowe smaki do Bałtowskiego Zapiecka.
