11 listopada w Bałtowskim Zapiecku

Już 11 listopada w Restauracji Bałtowski Zapiecek odbędzie się premiera menu sezonowego z gęsiną w roli głównej. To wyjątkowe menu w którym każdy znajdzie coś dla siebie.

 

Menu dostępne będzie od 11 listopada do 5 grudnia.
Zamówienia na całą gęś należy składać przynajmniej 1-dniowym wyprzedzeniem. Gęś cała dostępna tylko w weekendy.
Zamówienie telefoniczne prosimy składać pod numerami telefonów 518 692 303 lub 797 028 497.

W dniu premiery menu z gęsiną przygotowaliśmy dla naszych gości kilka niespodzianek. 11 listopada w godzinach 13:00-17:00 nasi restauracyjni goście będą mieli okazję degustować przysmaki przygotowane przez Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Jędrzejowie. Będzie to niepowtarzalna okazja, aby spróbować potraw regionalnych przygotowywanych według przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie takich jak: pierś z gęsi nadziewana kaszą gryczaną, pasztety z gęsiny i dziczyzny oraz domowe ciasta.

Kolejnym wydarzeniem w tym dniu będzie uczta dla duszy i ciała, a mianowicie koncert Patrycji Zarychty. Jeżeli jesteś miłośnikiem soulu i jazzu nie może Cię tam zabraknąć. Więcej informacji na temat koncertu znajdziesz TUTAJ